Składniki:
25 dag mąki, 15 dag margaryny, 20 dag cukru, 25 dag serka homogenizowanego waniliowego, 3 jaja, kisiel cytrynowy, sok z 1 cytryny, 0,5 łyżeczki olejku cytrynowego, cukier waniliowy, 4 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia.
25 dag mąki, 15 dag margaryny, 20 dag cukru, 25 dag serka homogenizowanego waniliowego, 3 jaja, kisiel cytrynowy, sok z 1 cytryny, 0,5 łyżeczki olejku cytrynowego, cukier waniliowy, 4 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia.
Jaja ubić z cukrem, dodać miękką margarynę i zmiksować. Ciągle miksując dosypywać po łyżce mąki zmieszanej z kisielem i proszkiem do pieczenia, następnie dodać serek, cukier waniliowy, a na samym końcu olejek cytrynowy i sok z cytryny. Przełożyć ciasto do wysmarowanej tłuszczem formy. Piec 50 minut w 180’C.
Ciasto jest wilgotne, bardzo cytrynowe.