Prosta, szybka i tania w przygotowaniu, ale jakże oryginalna
w smaku. Słodycz marchewki i miodu, miesza się z kwaśnym smakiem cytryny i
pikantnym smakiem imbiru a kropki nad i dodaje charakterystyczny smak kolendry.
Jeśli lubicie surówki a znudziła się Wam wersja z marchewką i jabłkiem,
to propozycja dla Was.
Możecie używać zarówno kolendry świeżej jak i mrożonej.
Możecie używać zarówno kolendry świeżej jak i mrożonej.
Składniki:
4 marchewki, 3 łyżki zielonej kolendry, mała czerwona
cebula, łyżeczka posiekanego świeżego imbiru, sok i skórka z cytryny, miód,
sól.
Obraną marchew ścieramy na tarce, cebulę i imbir drobno siekamy, dodajemy startą skórkę z cytryny, posiekane listki
kolendry, wyciśnięty sok z cytryny ( w soku rozpuszczamy łyżeczkę miodu i dużą szczyptę soli), wszystko dokładnie mieszamy
i jeśli trzeba doprawiamy jeszcze do smaku.
mniam, cudowna surówka, jak dla mnie połączenie super smaków.
OdpowiedzUsuń