piątek, 19 lipca 2013

Smażone ryby koreańskie




Smażone ryby koreańskie
Składniki: 
2 dorsze, 4 łyżki sosu sojowego, 2 łyżki octu 6 %, 2 łyżki sezamu, 2 ząbki czosnku, łyżka mielonej ostrej papryki, 4 łyżki oleju sezamowego (do smażenia), 2 łyżeczki cukru.

Rybę podzielić w poprzek na pół, każdą połówkę po obu stronach kilka razy naciąć. Czosnek zmiażdżyć. Składniki sosu wymieszać i do połączonej marynaty włożyć ryby. Dokładnie natrzeć sosem i odstawić na 30 minut.
Rozgrzać olej sezamowy i usmażyć ryby z każdej strony po 3 minuty.
Do przepisu używałam dzwonków z okonia.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz