Składniki:
250 ml śmietany kremówki, 50 dag cukru, 10 dag masła, ½ proszku
do pieczenia, 2 łyżki kakao.
Śmietanę wlewamy do rondla, dodajemy szczyptę soli i
zagotowujemy. Wsypujemy cukier i gotujemy na wolnym ogniu ok. 80 minut. Pamiętajmy
aby masę często mieszać. Dodajemy proszek do pieczenia i gotujemy jeszcze 10
minut. Rondel zestawiamy z ognia, wrzucamy masło i dokładnie mieszamy. Masę
wylewamy do formy i po chwili kroimy nożem. Odstawiamy aby krówki zastygły.
takie krowki to poezja ;)
OdpowiedzUsuńUwielbiam krówki! A to jest bardzo fajny, prosty przepis, zapisuję koniecznie!
OdpowiedzUsuńUwielbiam uwielbiam uwielbiam. Chociaż najbardziej to ciągnące. :)
OdpowiedzUsuńFajne,ciągutki,nie rozumiem tylko po co proszek do pieczenia?
OdpowiedzUsuńNadaje kruchości;-)
UsuńKrówki uwielbiam, sama ich jeszcze nie robiłam, ale dlaczego by nie spróbować? Dzięki za przepis ;)
OdpowiedzUsuńWłaśnie kupiłam wszystkie składniki w Lidlu i chcę zrobić te pyszne krówki :)mama nadzieję żę wyjdą pyszne .
OdpowiedzUsuń